Medical taping concept

Snel herstel van spierblessures en een betere houding met Medical Taping Concept 

Medical Taping Concept

Als onderdeel van onze behandeling wordt regelmatig gebruikt gemaakt van medical taping. Kenzo Kase, de grondlegger van medical taping, ging uit van het principe dat lichaamsbeweging en de daar bij behorende spieractiviteit nodig zijn om lichamelijke klachten te genezen of te voorkomen. Kase ging daarom op zoek naar een tape die lijkt op de menselijke huid en dus elastisch is. Gekwetste spieren en gewrichten kunnen zo worden ondersteund en lichamelijke functies kunnen worden verbeterd. Het lichaam wordt door medical tape niet beperkt in de bewegingsmogelijkheden. De tape wordt veel gebruikt in de sportwereld en toegepast bij klachten aan het bewegingsapparaat om zo de gewrichten te ondersteunen. Met gebruik van deze tape kunnen ook spanningstoename of juist afname in de spieren worden gerealiseerd. 

De tape wordt ook aangebracht om zwellingreductie te bewerkstelligen, voor pijnvermindering, houdingscorrectie, overbelastingsklachten zoals RSI/CANS, golfers- of tenniselleboog en het verbeteren van de conditie van de huid bij bijvoorbeeld littekens. De tape is dun, plakt goed en heeft dezelfde rekbaarheid als de huid. Daarnaast is het anti-allergisch, vochtbestendig en ventilerend. Bij verwijdering kun je de tape het beste even vochtig maken. De tape kan tussen de 4-10 dagen blijven zitten en intussen kan men blijven zwemmen, sporten en douchen. Kortom, het geeft geen beperkingen in uw dagelijkse leven.

Medical taping bij hooikoorts

Bij onze praktijk kunt u ook terecht voor medical taping bij hooikoorts. Medical taping bij hooikoortsklachten is in opkomst en vaak effectief. De fysiotherapeut met specialisatie medical taping brengt de tape in stroken op de rug aan. De tape beïnvloedt via het zenuwstelsel de hulpademhalingsspieren en het longgebied. De tape kan enkele dagen tot ongeveer een week gedragen worden. Soms is een keer tapen voldoende om de klachten weg te nemen of te reduceren, soms zal vaker tapen nodig zijn.  Aanbrengen duurt ongeveer 15 minuten.