Reguliere Fysiotherapie bij MFT De Woldstreek

Heb je problemen met het bewegen van je lichaam? Bijvoorbeeld door rugklachten, of door pijn in een gewricht of in je spieren. Belemmeren de klachten je tijdens je werk, huishouden of sportactiviteiten? Dan helpen wij jou graag met fysiotherapie om je weer vrijuit te kunnen laten bewegen.

Fysiotherapie is een behandelmethode gericht op alle onderdelen van je lichaam die betrokken zijn bij bewegen. Zoals je gewrichten, spieren, zenuwen, hart en longen. De belastbaarheid van je gewrichten, spieren, zenuwen, hart en longen is niet altijd in balans met de mentale en fysieke belasting die je hier in je dagelijks leven van vraagt. Als Fysiotherapeut onderzoeken wij de oorzaak van deze disbalans. Werken je spieren goed samen? Kunnen je gewrichten vrijuit bewegen? Heb je stress? Is de oorzaak voor jou en ons duidelijk, dan herstellen we de balans met onze behandeling. Heb je bijvoorbeeld pijn in je nek door een verkeerde (werk) houding? Dan leren wij je slimmer bewegen en geven we oefeningen en advies hoe je een betere houding kunt aannemen om klachten te voorkomen. Voelt je enkel of knie niet stevig tijdens het sporten? Met kracht- en stabiliteitstraining leren wij je hoe je je spieren sneller en krachtiger kan aanspannen om instabiliteit te voorkomen. Daarnaast geven wij je inzicht in hoe je klacht is ontstaan, hoe wij je kunnen helpen en wat jezelf kan doen om herhaling van de klacht te voorkomen.

Kennismaking

Een goede relatie tussen jou en je fysiotherapeut is een voorwaarde voor een succesvolle behandeling. Daarom willen we je eerst leren kennen middels een anamnese (intake) gesprek. Zo zijn we benieuwd naar je voorkeuren voor de behandeling en naar jouw algemene gezondheid.  We stemmen te allen tijde af wat wij van elkaar kunnen en mogen verwachten.

Onderzoek

Na het intakegesprek willen we weten hoe jou lichaam beweegt en wat de klachten precies zijn. Hiervoor onderzoeken wij je houding, de bewegingen in je gewrichten en  je spieren. Is de oorzaak van je klacht na dit onderzoek niet duidelijk, dan vullen wij ons onderzoek aan met de expertise binnen ons team en de mogelijkheden binnen onze praktijk zoals Echografie. Ook is het mogelijk dat wij in overleg met jou, contact zoeken met je huisarts.

Behandeling

Ieder lichaam en elk mens is uniek en onze behandeling dus ook. Wil je na je behandeling weer zelfstandig boodschappen kunnen doen? Of wil je weer pijnvrij kunnen sporten? In samenwerking met jou maken we een behandelplan zodat we kunnen toewerken naar het gestelde einddoel middels subdoelen,  wat wil je bereikt hebben op vastgestelde momenten. Met een actieve behandeling leggen wij uit wat wij doen en ondersteunen jou bij wat jij zelf kunt doen. Metingen helpen ons en jou om jouw resultaat zichtbaar te maken en geven je behandelingen een duidelijk begin en eindpunt.

Afsluiting

Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent! Op vaste momenten analyseren we het effect van jou behandeling. Wat hebben we bereikt en waar willen we nog heen? Hebben we ons doel gehaald en kun je weer vrijuit bewegen? Als het proces van intake, onderzoek en behandeling geslaagd is en je hebt je einddoel bereikt, dan sluiten we je behandeling af. Uiteraard kun je bij nieuwe klachten altijd weer contact met ons opnemen, maar voor nu wensen we je toe dat je actief kunt blijven bewegen!

Deze fysiotherapeuten helpen jou met reguliere fysiotherapie

Annelise Woortman

Fysiotherapeute/
Kinderfysiotherapeute i.o.

Calliste Kraak

Fysiotherapeute / Echografist

Jordi Rasterhoff

Fysiotherapeute

Anita Harmanny

Fysiotherapeute/ Geriatriefysiotherapeut i.o.

Theresia Menninga

Fysiotherapeute/Chronische zorg Msc / Echografist /praktijkeigenaar