Theresia Menninga

Fysiotherapeute / Chronische Zorg MSc / Echografist / Praktijkeigenaar

Hoe ben ik gekomen tot waar ik nu ben.

In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). Daarna ben ik 2 jaar werkzaam geweest in de jeugdgevangenis ‘het Poortje’ in Groningen. In die tijd speelde ik handbal op landelijk niveau bij V&K/ V&S Groningen en heb ik een ernstige knieblessure opgelopen waardoor ik niet meer voor de groepen op het Poortje kon staan.

Door mijn revalidatie ben ik met fysiotherapie in aanraking gekomen. In 2000 ben ik gestart met de verkorte opleiding Fysiotherapie in Groningen.

Na het afronden van deze studie ben ik als fysiotherapeut aan de slag gegaan bij Medisch Centrum Zuid. 

Direct na de verkorte opleiding ben ik verder gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht met de opleiding Orthopedische Geneeskunde (Cyriax). Met de kennis uit deze opleiding heb ik de algemene fysiotherapeutische klachten, zoals bv. rug- en nekklachten behandeld en veel jonge sporters en topsporters begeleid bij het revalideren van blessures. Zo was ik vijf jaar lang fysiotherapeut op de LOOT (topsport)- school Werkmancollege in Groningen.

Toch trok ook een andere kant van de fysiotherapie, de chronische zorg. Ik wilde graag algemene fysiotherapie, sport en Chronische zorg combineren en ben dus weer aan de studie gegaan voor de specialisatie Master Chronische zorg. Deze heb ik in 2015 afgerond.

Mijn specialisatie binnen de chronische zorg ligt bij Hart- en Longaandoeningen en alle neurologische aandoeningen.

Alle cliënten laten herstellen zodat ze weer kunnen participeren in hun sport en in het dagelijks leven en bij de chronische patiënt de kwaliteit van leven kunnen verbeteren is voor mij een unieke combinatie. Bij iedereen het beste uit zichzelf halen zodat ze weer volop in het leven kunnen staan en weer kunnen genieten van wat ze graag willen doen is het mooiste wat er is!

Vanaf november 2015 heb ik, onder de vlag van Mea Fysio, de praktijk in Harkstede opgebouwd. Per 1 januari 2017 heeft Mea Fysio de praktijk MFT de Woldstreek overgenomen en was ik, naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut, ook in het management van MFT de Woldstreek werkzaam.

Een ander deel van de fysiotherapie wat mij zeer bezighoudt zijn de contracten met zorgverzekeraars, acquisitie bij verschillende specialisten, werknemers zo goed mogelijk faciliteren en zorg dragen voor de kwaliteit binnen de praktijk.

De combinatie management en patiëntenzorg beviel zo goed dat ik de gesprekken voor een overname van MFT De Woldstreek met Mea Fysio begin 2019 ben gestart, met als resultaat dat ik per 1 januari 2020 troste praktijk eigenaar ben geworden van MFT De Woldstreek!

Ik hoop de komende jaren, samen met mijn enthousiaste en vakbekwame collega’s, de praktijk verder te kunnen uitbreiden en de kwaliteit net zo hoog te houden als het niveau waar we nu op zitten en te verbeteren. Zodat wij als team u zo snel en goed mogelijk weer te kunnen laten participeren in het dagelijks leven en binnen de sport zonder klachten en dat we u kwaliteit van leven kunnen verbeteren.

MFT De Woldstreek maakt bewegen mogelijk!

DagTijden
Maandag 13.00-20.00 uur Harkstede
Dinsdag 13.00-17.00 uur Harkstede
 Inloopspreek uur VV Harkstede van 19.00-20.00 uur op de club.
Woensdag 9.00-13.00 uur Slochteren
Donderdag 8.30 uur -13.00 Harkstede
Vrijdag 9.00-12.00 Slochteren; 13.00 -17.00 uur Harkstede

Daarnaast kunt u mij op dinsdagochtend, woensdagochtend en vrijdagochtend in Slochteren op het kantoor vinden.

BIG geregistreerd nr. 89910135104