Anita Harmanny

Fysiotherapeute/ Geriatrie fysiotherapeute

Ik ben Anita Harmanny en ben Geriatrie fysiotherapeut.
Ik heb mijn opleiding Fysiotherapie gevolgd aan de Hogeschool Enschede. Vanwege verhuizing naar het noorden van het land heb ik mijn opleiding in 1997 in Groningen afgerond aan de Hogeschool Groningen. Sindsdien ben ik werkzaam geweest bij diverse particuliere praktijken in de provincies Groningen en Drenthe.

Sinds april 2013 ben ik werkzaam bij MFT de Woldstreek in Slochteren. In de afgelopen jaren heb ik met name in de ‘buitendienst’ gewerkt, wat inhoudt dat ik bij de mensen aan huis kom voor een fysiotherapeutische behandeling. Dit betreft veelal het behandelen van oudere mensen die niet in staat zijn om naar de praktijk te komen of die in een verzorgingshuis wonen. Hier heb ik ook ontdekt dat ik graag met ouderen werk. Via diverse nascholingen heb ik mijn kennis en kunde hierover kunnen uitbreiden.
Daarnaast kom ik ook aan huis bij mensen die een operatie hebben ondergaan om de postoperatieve begeleiding te verzorgen bij bijvoorbeeld hernia- en andere rugoperaties, nieuwe heupen en nieuwe knieën. Ook hiervoor heb ik in de afgelopen jaren nascholing gevolgd.

In 2013 heb ik in Amsterdam de post-HBO-opleiding tot Handtherapeut gevolgd. In februari 2014 heb ik deze met goed gevolg kunnen afronden en heb ik mijn diploma Handtherapie behaald.

In februari 2016 heb ik de post-HBO opleiding ‘Geïntegreerde Thuiszorg’ afgerond. Naast jarenlange ervaring in het behandelen van ouderen in verzorgingshuizen en in de thuissituatie, ben ik lid van het Geriatrie Netwerk Fysiotherapie Groningen. Als Thuiszorgtherapeut ben ik werkzaam in de hele gemeente Slochteren.

In 2021 heb ik de opleiding Master Geriatrisch fysiotherapeut afgerond. 

BIG geregistreerd nr. 990473726