Shockwavetherapie

In onze praktijk maken wij gebruik van innovatieve technieken om u snel en effectief klachtenvrij te maken. Een daarvan is shockwave therapie of ESWT.
Deze techniek is bewezen effectief en met een hoge kans op resultaat binnen enkele behandelingen.

Denkt u bijvoorbeeld aan aandoeningen als:

  • peesontstekingen (tendinitis)
  • langdurige schouderklachten met of zonder kalkafzetting ter hoogte van de pezen
  • hielspoor / hielpijn
  • pijn net onder de knieschijf
  • tenniselleboog
  • langdurige klachten aan schouder, nek of rug  
  • achillespees

Shockwave-therapie is te vergelijken met de werking van een niersteenvergruizer. Een speciale behandelkop wordt op de pijnlijke plaats gezet. Die veroorzaakt krachtige trillingen die het lichaam aanzetten tot herstel. De impulsen zorgen er voor dat bloedcirculatie en stofwisseling in het pijnlijke gebied verbeteren. De therapie activeert de eigen genezingskracht van het lichaam. Shockwave-therapie geeft weinig bijwerkingen, is kortdurend (maar wel enigszins gevoelig), geeft snel resultaat en een operatie of injecties blijven u bespaard.

Behandeling shockwavetherapie

Of u in aanmerking komt voor shockwave-therapie zal op basis van een onderzoek en een consult worden besloten. Bekeken wordt of deze therapie bij uw type aandoening zinvol en mogelijk zal zijn. Onderzocht zal worden waar de bron van de pijn en het pijngebied precies gelokaliseerd is, waarna al snel met behandeling kan worden begonnen. Na een aantal behandelingen shockwavetherapie zal worden geëvalueerd en zal mogelijke vervolgbehandeling plaatsvinden. 

Voor de behandeling gelden de reguliere tarieven voor fysiotherapie. Indien u (voldoende) verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar. Onze Shockwave therapeuten zijn

Theresia Menninga

Fysiotherapeute / Chronische Zorg Msc / Echografist / Praktijkeigenaar

Calliste Kraak

Fysiotherapeute / echografist