Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie biedt uitkomst als je een blessure hebt opgelopen en zo snel mogelijk weer je sport wilt hervatten. Sportfysiotherapie focust zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures of klachten waardoor sporten verhinderd wordt.

De sportfysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten. Een goedlopend revalidatietraject is niet alleen van toepassing voor een topsporter maar ook voor een amateursporter.

Waarom sportfysiotherapie?

Herstel van een blessure vraagt altijd om voldoende tijd. Hoewel er voor de meeste blessures sprake is van een richtlijn voor de herstelperiode, kan deze periode zelden worden ingekort. Daarentegen kan een herstelperiode wel onnodig worden verlengd omdat er onzorgvuldig met de revalidatie wordt omgegaan. Een optimaal behandelplan is daarom een belangrijk aspect in je revalidatie.

Behandelplan op maat

De fysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten. Het behandelplan of revalidatieschema dat onze fysiotherapeut voor je opstelt, is afgestemd op jouw mogelijkheden en op de sport die je beoefent. Hij kijkt naar je motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn belangrijke factoren tijdens een behandeling. Uiteraard wordt het behandelplan uitgebreid met je besproken, zodat je precies weet wat je kan verwachten. Indien nodig overlegt de therapeut met jouw trainer over een aangepast trainingsschema.

Optimale prestaties vragen om een optimale begeleiding

Daarom bestaat uw begeleidingsteam naast de sportfysiotherapeut ook uit onze collega’s en partners, zoals de manueel therapeuten, de echografisten en sportdietisten. Daarbij hebben wij een directe samenwerking met de sportartsen en de afdeling orthopedie van het Martini Ziekenhuis in Groningen voor een snelle diagnose en eventuele behandeling in het ziekenhuis.

Deze therapeuten helpen jou met sportfysiotherapie

Calliste Kraak

Fysiotherapeute / Echografist

Jordi Rasterhoff

Fysiotherapeute

Theresia Menninga

Fysiotherapeute / Chronische Zorg Msc / Echografist / Praktijkeigenaar