Corona Revalidatieprogramma

Ex-corona patiënten kunnen in onze praktijk terecht voor het officiële revalidatieprogramma van Chronisch Zorgnet 

Corona-revalidatieprogramma van Chronisch Zorgnet bij MFT De Woldstreek.

Heeft u het Covid-19 virus gehad dan blijven restklachten vaak langdurig aanwezig. Ook jongere mensen die milde klachten ervaarden, merken dat het lang duurt voordat herstel is bereikt. Bij ernstige corona besmetting is het planmatig werken aan conditie, ademruimte en algeheel fysiek herstel van belang. MFT De Woldstreek is een erkende Corona revalidatiepraktijk waarfysiotherapeutische revalidatie  aangeboden wordt door ons multidisciplinaire team. In onze praktijk zijn onze fysiotherapeuten Anita Harmanny en Theresia Menninga opgeleid via het Chronisch Zorgnet.

Voor klachten van mild tot zwaar

Vanaf nu kunnen cliënten die corona hebben gehad bij ons terecht voor specialistische behandeling. Dat geldt dus voor cliënten met lichte klachten, maar ook voor cliënten die als gevolg van IC-opname of kunstmatige beademing verzwakt zijn. Behandeling wordt continu afgestemd met de cliënt en is gericht op het met zorg en in stappen uitbouwen van zijn/haarmogelijkheden.

Voor klachten van mild tot zwaar

Vanaf nu kunnen cliënten die corona hebben gehad bij ons terecht voor specialistische behandeling. Dat geldt dus voor cliënten met lichte klachten, maar ook voor cliënten die als gevolg van IC-opname of kunstmatige beademing verzwakt zijn. Behandeling wordt continu afgestemd met de cliënt en is gericht op het met zorg en in stappen uitbouwen van zijn/haar mogelijkheden.

Team met longfysiotherapeut Theresia Menninga

Het team staat klaar voor cliënten met zowel lichte als ernstige klachten. 

“Ook al heb je corona doorgemaakt met lichte klachten, dan blijkt het vaak toch lang te duren voordat conditie en volledige ademruimte herwonnen zijn. Ook dan werken wij gericht aan herstel en altijd vanuit een plan dat is afgestemd op de situatie van de patiënt. Voor cliënten die op de intensive care zijn opgenomen of kunstmatig beademd zijn, zijn de klachten vaak complex en meervoudig. Zorgvuldig en stapsgewijs uitbouwen van mogelijkheden staat dan uiteraard voorop.”

Corona revalidatie wordt binnen ons team gedaan door

Theresia Menninga

Fysiotherapeute / Chronische Zorg MSc / Echografist / Praktijkeigenaar

Jordi Rasterhoff

Fysiotherapeut

Marnix du Bois

Fysiotherapeut

Anita Harmanny

Fysiotherapeute / Geriatriefysiotherapeute

Calliste Kraak

Fysiotherapeute

Nathalie Hoek

Fysiotherapeute