0598-42 18 16

Hoofdweg 83, 9621 AD SLOCHTEREN

FMT de Woldstreek Theresia Menninga Fysiotherapeut en Management

 

Theresia Menninga

Hoe ben ik gekomen tot waar ik nu ben.

In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). Daarna ben ik 2 jaar werkzaam geweest in de jeugdgevangenis 'het Poortje' in Groningen. In die tijd speelde ik handbal op landelijk niveau bij V&K/ V&S Groningen en heb ik een ernstige knieblessure opgelopen waardoor in niet meer voor de groepen op het Poortje kon staan.

Door mijn revalidatie ben ik met fysiotherapie in aanraking gekomen. In 2000 ben ik gestart met de verkorte opleiding Fysiotherapie in Groningen.

Na het afronden van deze studie ben ik als fysiotherapeut aan de slag gegaan bij Medisch Centrum Zuid. Direct na de verkorte opleiding ben ik verder gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht met de opleiding Orthopedische Geneeskunde (Cyriax). Met de kennis uit deze opleiding heb ik de algemene fysiotherapeutische klachten, zoals bv. rug- en nekklachten behandeld en veel jonge sporters en topsporters begeleid bij het revalideren van blessures. Zo was ik vijf jaar lang fysiotherapeut op de LOOT (topsport)- school Werkmancollege in Groningen.

Toch trok ook een andere kant van de fysiotherapie, de chronische zorg. Ik wilde graag algemene fysiotherapie, sport en Chronische zorg combineren en ben dus weer aan de studie gegaan voor de specialisatie Master Chronische zorg. Deze heb ik in 2015 afgerond.

Mijn specialisatie binnen de chronische zorg ligt bij Hart- en Longaandoeningen en alle neurologische aandoeningen.

Alle cliënten laten herstellen zodat ze weer kunnen participeren in hun sport en in het dagelijks leven en bij de chronische patiënt de kwaliteit van leven kunnen verbeteren is voor mij een unieke combinatie. Bij iedereen het beste uit zichzelf halen zodat ze weer volop in het leven kunnen staan en weer kunnen genieten van wat ze graag willen doen is het mooiste wat er is!

Vanaf november 2015 heb ik, onder de vlag van Mea Fysio, de praktijk in Harkstede opgebouwd. Op de locatie Harkstede werk ik naast mezelf met 4 verschillende fysiotherapeuten in verschillende disciplines: LOF Groningen (Joyce Bosman, Lymfologie & Onclogie Groningen), Bekken en Bodemhuis (Mareille Kruijer, geregistreerd bekken en bodem fysiotherapeut), Bert Corbiere (sportfysiotherapeut) en Calliste Kraak (algemeen fysiotherapeut met specialisatie Hart).

Per 1 januari 2017 is Mea Fysio een nauw samenwerkingsverband aangegaan met MFT de Woldstreek en zit ik naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut in het management van MFT de Woldstreek.

Een ander deel van de fysiotherapie wat mij zeer bezighoudt. Contracten met zorgverzekeraars, acquisitie bij verschillende specialisten, werknemers zo goed mogelijk faciliteren en zorg dragen voor de kwaliteit binnen de praktijk.

 

Mijn werktijden zijn:

Harkstede:

Maandag van 13.00-21.00 uur

Dinsdag 8.30- 12.30 uur

Woensdag 8.30-13.00 uur

Donderdag 10.00-12.00 uur Hydro Scharmer en 13.00-21.00 uur

Vrijdag 13.00 -17.00 uur


Slochteren:

Management

Dinsdag 13.00- 17.30 uur

Vrijdag 9.00 - 12.30 uur

 

BIG geregistreerd nr. 89910135104

© MFT de Woldstreek, 2019.

Top