0598-42 18 16

Hoofdweg 83, 9621 AD SLOCHTEREN

Bas Bergmans, Orthopedisch Manueel Therapeut | MFT de Woldstreek Slochteren - Harkstede

 

Melanie Hougardy

Aanvankelijk begonnen in de Farmacie, waarvan zij in 2004 haar Bachelor of Science (BSc) titel behaalde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2006 studeerde zij vervolgens af aan de Universiteit van Maastricht als Master of Science (MSc) in de Gezondheidswetenschappen, met als afstudeerrichting Bewegingswetenschappen. Haar afstudeeronderzoek bestond uit het optimaliseren van een kanker revalidatie programma van het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven.


In 2006 begon zij met de Verkorte Opleiding Fysiotherapie (VOF) aan de Hanzehogeschool Groningen, waarbij zij in 2009 afstudeerde. In 2009 gaf zij ook enkele lezingen voor de beroepsgroep (KNGF) over COPD. 

Momenteel volgt ze een masteropleiding tot Manueel therapeut en is ze inmiddels 5 jaar bestuurslid van Schoudernet Noord (SNN). Dit is een stichting met deelnemende gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten gericht op verbeterde fysiotherapeutische zorg op schoudergebied. Hieronder valt ook de post-operatieve stroom van patiënten met klachten aan de schoudergordel.
(Voor verdere informatie over SNN zie de website MFT SchouderNet Noord

Haar specialisatiegebieden behelzen schouderklachten, manuele therapie en FOI, daarnaast is ze gekwalificeerd voor DryNeedling (ook hoofd/hals gebied) en gevorderde Medical taping.

In 2016 heeft zij de opleiding Functionele Osteopathische Integratie (FOI) afgerond. Dit is een relatief nieuwe behandelstrategie waarbij er van uit wordt gegaan dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als een gewricht niet optimaal functioneert, dan heeft dit op alle andere gewrichten invloed. Wanneer het lichaam de storingen niet meer kan compenseren, zullen zich elders in het lichaam klachten ontwikkelen. Lees meer over FOI via de volgende link

BIG geregistreerd nr. 79911523104


Melanie Hougardy is werkzaam bij MFT de Woldstreek als bewegingswetenschapper, fysiotherapeute en manueel therapeut i.o.  op dinsdag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag.

© MFT de Woldstreek, 2019.

Top