0598-42 18 16

Hoofdweg 83, 9621 AD SLOCHTEREN

Hydrotherapie


Per 1 september 2014 is MFT de Woldstreek gestart met hydrotherapie. Hydrotherapie betekent oefenen in water. In het water heeft het lichaam minder last van de zwaartekracht en kan het gebruik maken van de positieve effecten van het water. Een goede aanvulling dus op onze reguliere fysiotherapie. De hydrotherapie vindt plaats onder leiding van een ervaren fysiotherapeut.

Hydrotherapie is bedoeld voor mensen die door hun klachten moeite hebben met bewegen op het ‘droge’. U kunt hierbij denken aan klachten van spieren/gewrichten (bijv. reuma en fibromyalgie), een neurologische aandoening zoals Parkinson, MS, spierziekten of hernia. Ook kan de therapie geschikt zijn voor mensen met chronische pijn, mensen die herstellende na een chemokuur of bestraling of mensen die een operatie hebben ondergaan aan een van de grote gewrichten (bijv. een nieuwe heup of nieuwe knie) of aan de wervelkolom.

Het doel van de therapie is het verbeteren van kracht, stabiliteit, beweeglijkheid en conditie waardoor de pijnklachten zullen verminderen. Zoals eerder genoemd heeft het bewegen in water positieve effecten op het lichaam. Zo heeft het lichaam minder last van de zwaartekracht, levert water een positief effect op de doorbloeding en zorgt de opwaartse druk van het water ervoor dat er efficiënter en gelijkmatiger geoefend kan worden. Door deze effecten komt er minder belasting op spieren, pezen en gewrichten. De watertemperatuur van 30 graden heeft een ontspannend effect op de spieren.

Tijdens de groepstraining leert u uw eigen mogelijkheden en grenzen kennen in het water. Daardoor kunt u na de therapie zelf doorgaan met oefenen in het water al dan niet in een bestaande oefengroep. Ook kan de hydrotherapie een opstapje zijn naar een trainingsprogramma bij ons in de oefenzaal.

De hydrotherapie vindt in kleine groepjes plaats. Het bad heeft een diepte van 1,40 meter, een watertemperatuur van ca. 32 graden en er zijn volop mogelijkheden voor de deelnemers om zich, indien nodig, aan de kant vast te houden. Het is dus niet noodzakelijk dat men kan zwemmen.

Hydrotherapie valt onder fysiotherapie en wordt ook als zodanig vergoed, meestal vanuit de aanvullende verzekering. Of fysiotherapie/hydrotherapie bij u vergoed wordt, vindt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Valt fysiotherapie buiten uw polis, dan krijgt u van ons een rekening.

Ook is het mogelijk om met een maand-abonnement of strippenkaart deel te nemen aan de hydrotherapie, u behoudt dan uw fysiotherapievergoeding voor individuele therapie.

Kosten voor een maandabonnement  €  40,00 per maand.

Ook kunt u een strippenkaart aanschaffen. Dit kost  €  110,00  ( 10 –strippenkaart)

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een intake kunt u, van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 11.30 uur, contact opnemen met MFT de Woldstreek, Hoofdweg 83 te Slochteren, tel. nr.: 0598-421816.

U kunt hier de folder downloaden.

De hydrotherapie is op dinsdag van 11.30-12.15 uur
en op donderdag van 10.30 – 11.15 uur en van 11.15 – 12.00 uur

Adres:
Borgmeren
Hoofdweg 34
9616 TD  Scharmer

 

© MFT de Woldstreek, 2019.

Top