0598-42 18 16

Hoofdweg 83, 9621 AD SLOCHTEREN

Wat is FOI?


FOI is de afkorting van 'Functionele Osteopathie & Integratie'. De FOI is een geheel nieuw manueel-therapeutisch behandelingsconcept. De therapievorm is ontwikkeld, uit de praktische en wetenschappelijk ervaringen van meer dan 150.000 behandelingen.


De FOI gaat er van uit, dat het gehele lichaam als eenheid functioneert. Als er een probleem in het bewegingsapparaat ontstaat reageert het lichaam in zijn totaliteit. Hij bouwt een systeem van reacties op. De praktische ervaring laat zien dat deze zo genaamde compensatiemechanismen zich over het hele lichaam verdelen, maar altijd volgens een vastgelegd patroon. Daarom zijn deze mechanismen heel makkelijk te herkennen.

 

De ervaring laat ook zien, dat de systematiek van de compensaties, de allerhoogste prioriteit heeft in de aanpak van de problemen, om snel en effectief tot goede en aanhoudende resultaten te komen.


De lokale, op het pijngebied gerichte, behandeling is in de FOI absoluut geen thema. De samenhangende systemen worden onderzocht en behandeld.

Voordelen van de FOI

- Snel en effectief onderzoek;

- Samenhangen zijn makkelijk te herkennen en te behandelen;

- De technieken werken daarom zeer snel en effectief;

- De technieken zijn zacht en veilig;

- Daarom bestaan er voor deze therapie geen contra

- Indicaties;

- De behandelingsprognose is eenvoudig op te stellen;

- Goede behandelingsresultaten zijn snel te bereiken.

Meer informatie op www.funktionelle-integration.de


© MFT de Woldstreek, 2019.

Top