0598-42 18 16

Hoofdweg 83, 9621 AD SLOCHTEREN

Dry Needling

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langduring ontspannen. Dry needling gebruikt een 'droge' acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling gebruikt meestal 1 naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. Dry neelding werkt op specifieke punten, de zogenaamde triggerpoints.

Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn in andere regio's veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze vaak de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen.

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort 'kramp'gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen.

U kunt in de prakijk een folder aanvragen met aanvullende informatie, ook kunt u de folder hier downloaden.


© MFT de Woldstreek, 2019.

Top